Doi cetăţeni a R. Moldova riscă să fie cercetaţi penal pentru perfectarea actelor neveridice. Cât i-a costat perfectarea actelor falsificate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Doi cetăţeni a R. Moldova riscă să fie cercetaţi penal pentru perfectarea actelor neveridice. Cât i-a costat perfectarea actelor falsificate

Doi conaţionali riscă să fie cercetaţi penal pentru deţinerea documentelor oficiale cu semne de falsificare şi care au fost perfectate prin intermediari. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni şi Otaci, în serara zilei de ieri, 15 ianuarie curent, pe sensul de ieşire din R. Moldova.

Pentru formalităţile de control s-a apropiat în punctul de trecere Sculeni un mijloc de transport, cu plăcuţele de înmatriculare ale R. Moldova. În calitate de pasager se afla un cetăţean originar din raionul Rezina, dar care deţinea dublă cetăţenie. 

Conform analizei de risc, poliţistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare. Astfel bărbatul a prezentat certificatul de pregătire auto profesională pentru opt categorii, emis de către autorităţile române. Documentului îi lipseau elementele de protecţie, fapt confirmat şi cu ajutorul tehnicii din dotare. 
Audiat, bărbatul în vârstă de 42 de ani, a comunicat că şi-a dobândit actul prin intermediul unui alt cetăţean al Republii Moldova, care s-a oferit să-l ajute cu contra sumei de 80 euro. 

Un permis de conducere cu semne vădite de falsificare a fost identificat în punctul de trecere Otaci. În acest caz este documentat un locuitor al municipiului Bălţi, care pentru autorizarea ieşirii din R. Moldova a prezentat permisul dat. 300 de $ a declarat că l-a costat permisul de conducere, iar acum riscă şi cercetare penală pentru fapta săvârşită.

Ca urmare, actele au fost remise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice. Iar acţiunile de investigaţie vor derula până la elucidarea tuturor circumstanţelor.

Similare
RECOMANDĂRI