România: Doi cetăţeni ai R. Moldova au murit, după ce maşina lor a intrat, pe contrasens, într-o cisternă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România: Doi cetăţeni ai R. Moldova au murit, după ce maşina lor a intrat, pe contrasens, într-o cisternă

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, un bărbat şi o femeie, au murit într-un accident rutier ce a avut loc azi dimineaţa, în staţiunea Călimăneşti, România. Şoferul autoturismului, în care se aflau cei doi şi un copil de patru ani, ar fi adormit la volan şi s-a izbit frontal de o cisternă încărcată cu cenuşă, potrivit reprezentanţilor Poliţiei din judeţul Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Cătălin Udrea, cei doi morţi sunt un bărbat de 30 de ani şi o femeie de 23 de ani şi erau cetăţeni ai Republicii Moldova. Aceştia veneau din Germania şi se îndreptau spre Bulgaria, scrie Agerpres.

"Evenimentul rutier a avut loc pe DN 7, în localitatea Călimăneşti - Seaca. Din primele cercetări, şoferul autoturismului ar fi adormit la volan, a părăsit sensul său de mers şi a intrat pe contrasens unde a lovit frontal o autocisternă", a spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

El a precizat că în accident a mai fost implicat şi un alt autoturism care, încercând să evite locul accidentului, ar fi intrat în şanţ.

În urma impactului, şoferul autoturismului şi o femeie, pasageră pe bancheta din spate, au decedat pe loc, iar un copil de patru ani, care se afla în autoturism, a fost dus la spital.

"Copilul transportat la spital este conştient, fiind mai mult speriat. A fost preluat de o ambulanţă SAJ. Alte trei persoane implicate, doi adulţi, cu un copil de circa doi ani din celălalt autoturism implicat, precum şi şoferul autocisternei nu au avut probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

În zonă a fost trimis şi un echipaj de pompieri voluntari din Călimăneşti pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, existând scurgeri de carburant din cisternă.

Traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri de mers după aproximativ o oră de la anunţarea accidentului.
Similare
RECOMANDĂRI