Doi şoferi străini, identificaţi la frontieră cu permise de conducere falsificate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi şoferi străini, identificaţi la frontieră cu permise de conducere falsificate

În punctul de trecere a frontierei Palanca s-au depistat în timpul controlului de frontieră două permise de conducere cu indicii de falsificare. Ambele cazuri au fost înregistrate pe sensul de intrare în R. Moldova.

În prima ilegalitate este documentat un cetăţean de 28 de ani din Turkmenistan.Tânărul s-a prezentat la linia de control în calitate de şofer al unui automobil, cu numere de înmatriculare georgiene. În cadrul verificării actelor de călătorie, poliţistul de frontieră a devenit suspect asupra veridicităţii permisului de conducere. Actul ar fi emis de autorităţile din Turkmenistan pe numele posesorului. Cercetarea cu tehnica specială a stabilit contrafacerea permisului. La audieri, străinul a precizat că pe căi legale ar fi obţinut documentul, acum nouă ani.

Cel de-al doilea cetăţean străin, documentat pentru fals în acte oficiale, este din Georgia. De asemenea, în timpul formalităţilor de control a fost depistat permisul de conducere ucrainean care nu corespunde după formă şi fond unui act autentic. Bărbatul de 45 de ani a declarat că până în anul 2015 deţinea permisul georgian, iar după primirea permisului de şedere permanent în Ucraina şi-a perfectat legal la Kiev permisul de conducere ce îl deţine la moment, fiind încrezut ca este unul original.

În continuare, cercetările continuă în vederea elucidării circumstanţelor şi luării măsurilor legale ce se impun. Persoanelor nu le-a fost autorizată intrarea în Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI