Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două chişinăuience, cercetate penal pentru pungăşie. Recomandările Poliţiei

Două femei cu vârstele de 37 şi respectiv 50 de ani, originare din Chişinău, au fost reţinute de ofiţerii Secţiei Combatere Infracţiuni în Locuri Publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chisinău de comun cu angajaţii IP Botanica, pentru comiterea unei pungăşii.

Cazul a avut la data de 19 august, în timp ce partea vătămată, un bărbat în vârstă de 50 de ani, făcea cumpărături în complexul comercial amplasat pe str. Valea Bâcului, de el s-au apropiat două femei şi profitând de faptul că acesta este concentrat la cumpărături, din buzunar i-au sustras portmoneul în care se aflau mijloace băneşti în sumă de 18 100 lei, după care cu bunul sustras au părăsit complexul comercial.

Acţiunile suspectelor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma măsurilor speciale de investigaţie întreprinse de angajaţii poliţiei, suspectele în comiterea infracţiunii au fost reţinute şi escortate la IP Botanica, pentru documentare. În cadrul acţiunilor procesual penale acestea şi-au recunoscut vina. Totodată este de menţionat că acestea nu sunt la prima abatere fiind judecate pentru infracţiuni analogice.

Femeile sunt cercetate penal în stare de libertate pentru ,, Pungăşie ”, faptă care conform legislaţiei penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Evitaţi să ţineţi bunurile materiale la vedere.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Similare
RECOMANDĂRI