Două delegaţii din Ucraina şi Germania au fost în vizită la Primăria Chişinău
Sursa foto:https://chisinau.md/ Vizualizari:

Două delegaţii din Ucraina şi Germania au fost în vizită la Primăria Chişinău

Primarul general Ion Ceban a primit astăzi în vizită două delegaţii din oraşele Cernăuţi, Ucraina şi Mannheim, Germania.

Oaspeţii se află zilele acestea la Chişinău pentru a participa la şedinţa de lucru pentru prezentarea rezultatelor proiectului implementat în capitală - reabilitarea scuarului public „George Coşbuc", în cadrul proiectului trilateral:  Mannheim - Chişinău - Cernăuţi, „Regândirea spaţiului public. Cetăţenii îşi modelează viitorul. " (2017-2019).

Edilul capitalei a mulţumit ministerului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, pentru finanţarea proiectului trilateral, precum şi partenerilor pentru realizarea cu succes a proiectului desfăşurat în capitală. Ion Ceban şi-a exprimat speranţa că municipalitatea va mai avea proiecte comune, inclusiv de o anvergură mai mare.

„Salut derularea de proiecte comune, care contribuie la modernizarea oraşelor şi sunt în beneficiul cetăţenilor, îndeosebi când iniţiativele de acest fel vin de la oraşele înfrăţite cu Chişinăul, or, exemplul şi experienţa oraşelor europene aduce plus valoare şi ajută la schimbarea viziunilor de dezvoltare, atât pentru municipalităţi, cât şi pentru cetăţeni", a menţionat primarul general.

Proiectul privind reabilitarea scuarului „G. Coşbuc" a prevăzut reamenajarea spaţiilor verzi şi a aleilor pietonale, instalarea iluminatului public pietonal şi a mobilierului urban. De asemenea, în zonă a fost amenajat un teren de joacă pentru copii şi montată o cişmea. Costul lucrărilor pentru reconstrucţia scuarului, în urma desfăşurării licitaţiei, este de cca 1 milion de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Similare
RECOMANDĂRI