Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două gemene siameze de un an, care s-au născut unite în zona capului, au fost separate

Două gemene siameze în vârstă de un an, care s-au născut unite în zona capului, s-au văzut pentru prima dată după o operaţie de separare realizată într-o clinică din Israel.

Intervenţia chirurgicală extrem de complexă, care a durat peste 12 ore, a necesitat luni de pregătire şi a implicat zeci de experţi din Israel şi din străinătate. S-a făcut reconstrucţia craniană şi grefe de scalp pentru ambele paciente.

MICKEY GIDEON, neurochirurg pediatru: „Am făcut reconstrucţia membranei cerebrale, o reconstrucţie a craniului şi acum chirurgii plastici continuă operaţia de etanşare a pielii. Spre bucuria noastră, totul am mers aşa cum speram."

Cu luni înainte de operaţie, sub pielea craniului au fost introduse pungi gonflabile din silicon, care au fost extinse periodic pentru a întinde pielea de pe capul gemenelor. După separarea şi reconstrucţia craniilor, noua piele a fost folosită pentru refacerea scalpului.

Acum ambele paciente se simt bine, deja pot respira şi mânca singure. Se aşteaptă ca, după separare, fetele să poată duce o viaţă complet normală. Este pentru prima dată când o astfel de operaţie a fost realizată în Israel. În întreaga lume, nu au fost maim ult de 20 de intervenţii de acest tip.
 
Similare
RECOMANDĂRI