Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Douăzeci de morminte din cimitirul comunei Cărpineni, raionul Hânceşti, au fost vandalizate

20 de morminte din cimitirul comunei Cărpineni, raionul Hânceşti, au fost vandalizate de indivizi necunoscuţi. Au fost distruse plăci funerare în valoare de aproape 100 de mii de lei. Primăria şi rudele celor înmormântaţi în mormintele vandalizate oferă recompensă pentru identificarea autorilor.

Cel care a descoperit mormintele distruse a fost chiar primarul localităţii Cărpineri.

„A fost vandalizat în primu rând monumentul părinţilor mei, placa funerară. Am făcut o plimbare prin cimitir şi am văzut că 20 de plăci funerare au fost distruse. Eu nu am numărat crucile care tot sunt scoase”, a spus ION CĂRPINEANU, primar, comuna Cărpineni.

Localnicii sunt supăraţi şi oferă o recompense de 10 mii de lei celor care vor furniza informaţii pentru prinderea infractorilor.

„Am estimat că au fost aduse pagube de mai mult de 100 de mii de lei. Noi avem o recompensă de la primărie că este una comunitară, societatea este foarte indignată”, a spus ION CĂRPINEANU, primar, comuna Cărpineni.

Poliţia a început şi ea o anchetă.

„La moment se întreprind măsuri investigative pentru stabilirea făptaşilor. Se audiază localnicii care în apropiere locuiesc de cimitir pentru ca să stabilim răufăcătorii”, a spus CRISTINA VICOL, ofiţer de presă, Poliţia Hînceşti.

„Este un păcat foarte greu să mergi atât de departe încât să nu ai nimic sfânt în suflet, să treci peste toate principiile şi normele etice. Profanând un cimitir, arunci cu o piatră în trecut”, a spus OCTAVIAN MOŞIN, preot.

Săptămâna trecută, şi cimitirul din satul Mărdăreuca, raionul Criuleni a fost vandalizat. Infractorii au fost prinşi în flagrant şi acum vor răspunde penal pentru faptele lor.

„Au fost sustrase câteva cruci, au fost prinşi făptaşii care nu făceau nimic altceva decât sutrăgeau cruci de la morminte pentru ca să le dea la metal uzat, a spus OCTAVIAN MOŞIN, preot.

Cine poate oferi informaţii pentru prinderea celor care au vandalizat cimitirul din Cărpineni este rugat să sune la Poliţie.
Similare
RECOMANDĂRI