Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Elevii din Chişinău ar putea învăţa în două schimburi, în noul an şcolar

Elevii din Chişinău ar putea învăţa în două schimburi, în noul an şcolar. Primăria examinează acest scenariu dar şi celelalte modele de studiu propuse ieri de Ministerul Educaţiei. Copii ar urma să revină treptat şi la grădiniţe. Primăria susţine că ar fi pregătită pentru redeschidere dar decizia va fi luată doar de Comisia Naţională Extraodinară de Sănătate Publică. Aceasta, însă, a spus clar că nu se redeschid grădiniţele în perioada stării de urgenţă.

Ion Ceban spune că a fost creată o comisie în cadrul Direcţiei Educaţie Chişinău care examinează posibilităţile de desfăşurare a orelor de şcoală pe timp de pandemie. Una dintre propuneri este ca elevii să înveţe în două schimburi. Fiecare şcoală are însă dreptul să aleagă . 

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar: "În funcţie de numărul de copii în şcoală şi spaţii educaţionale existente. Ne va fi complicat să adaptăm un model unic pentru tot sistemul educaţional  din Chişinău".

Grădiniţele s-ar putea deschide în mai multe etape. La început vor veni doar copiii din grupa pregătitoare. Pe parcurs, în funcţie de recomandările specialiştilor, vor urma şi celelalte categorii de copii. Un termne nu a fost însă stability. Anul acesta fost alocate 100 miloane de lei pentru reparaţiile din şcoli şi grădiniţe şi cinci milioane de lei pentru  măsurile care vor fi luate în scopul prevenirea Covid -19 
Similare
RECOMANDĂRI