Experţi japonezi analizează necesităţile unui proiect de îmbunătăţire a echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naţionale
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

Experţi japonezi analizează necesităţile unui proiect de îmbunătăţire a echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naţionale

O echipă de experţi ai Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională (JICA) se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a analiza necesităţile implementării şi condiţiile de realizare a unui proiect de îmbunătăţire a echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naţionale.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a avut pe 19 iulie o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Masanobu Yoshii, şi o echipă de experţi ai Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională.
 
Posibilitatea implementării proiectului de îmbunătăţire a echipamentului de digitalizare pentru Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, care ar putea fi finanţat de către JICA, a fost principalul subiect al discuţiei.
 
E.S. Masanobu Yoshii a exprimat disponibilitatea părţii nipone pentru aprofundarea cooperării bilaterale, astfel încât cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de programele şi proiectele susţinute de către  partenerii japonezi.

Totodată, oficialul a vorbit despre succesul proiectelor „Kusanone”, care au contribuit la ameliorarea infrastructurii şi condiţiilor de învăţământ din şcoli şi grădiniţe, lansarea primei biblioteci mobile pentru copii din Republica Moldova şi modernizarea Centrului Multimedia al Academiei de Teatru Muzică şi Arte Plastice, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
Similare
RECOMANDĂRI