FOTO. 5 troleibuze cu aer condiţionat, camere de supraveghere şi prize USB sunt asamblate la Chişinău
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

FOTO. 5 troleibuze cu aer condiţionat, camere de supraveghere şi prize USB sunt asamblate la Chişinău

Cinci troleibuze noi, model standard sunt asamblate în prezent la Atelierului de reparaţii şi asamblare al Î.M. „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC). Despre aceasta a anunţat Primăria municipiului Chişinău.

Noile unităţi fac parte din lotul de 17 troleibuze achiziţionate în 2019 de la uzina „Belkommunmash" din Minsk, inclusiv 10 vehicule de timp standard, 5 - cu propulsie autonomă şi 2 - articulate.

Costul unui troleibuz de tip standard este de 160 de mii de Euro. Unităţile noi sunt dotate cu sisteme de aer condiţionat, patru camere de supraveghere în interior şi prize USB pentru călători. De asemenea, maşinile au blocurile optice pe bază de LED şi oglinzi cu reglaj electric.

Troleibuzele articulate urmează să fie livrate în Republica Moldova în luna septembrie. Acestea sunt prevăzute pentru a răspunde cererii de a transporta mai mulţi călători în orele de vârf şi respectiv, de reducere a blocajelor pe străzi.

În anul 2019, pentru achiziţionarea de troleibuze noi, în bugetul municipal au fost prevăzuţi 72 de milioane de lei.

În cadrul proiectului „Transport Public Chişinău”, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Fondul de Investiţii pentru Vecinătate, în anul 2011 de la uzina „Belkommunmash" au fost achiziţionate 102 troleibuze de tip AKSM. Prin extinderea acestui Proiect, pe parcursul ultimilor opt ani, la Chişinău au fost asamblate troleibuze pe baza utilajelor în completare produse de Belkommunmash”.

În această perioadă au fost achiziţionate 247 de troleibuze de producţie belorusă, AKSM, inclusiv asamblate în cadrul RTEC - 145 de unităţi, dintre care 30 de troleibuze sunt cu propulsie autonomă, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Chişinău.Sursa foto: chisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI