FOTO. Andrei Donică a început un protest permanent în faţa Procuraturii. Îl aşteaptă pe Harunjen cu două găleţi cu lapte
Sursa foto:TV8 Vizualizari:

FOTO. Andrei Donică a început un protest permanent în faţa Procuraturii. Îl aşteaptă pe Harunjen cu două găleţi cu lapte

Activistul civic Andrei Donică a început în ajun un protest permanent în faţa Procuraturii Generale, cerând demisia şefului acesteia, Eduard Harunjen.

Activistul a menţionat pe reţelele sociale că a încercat noaptea să se instaleze în faţa intrării în clădire, dar a fost împiedicat de poliţişti.

"Eu, ca şi mulţi compatrioţi, cer demisia imediată a lui Harunjen. El nu este demn să ocupe funcţia de procuror general. Am înaintat o petiţie unde îmi justific aceste cerinţe. De ce sunteţi aici în aşa număr, iar patru dintre ei sunt încă înarmaţi?", i-a întrebat el pe poliţişti, filmând cu telefonul său mobil ceea ce se întâmpla.

Potrivit activistului, el va ocupa un loc pentru protest la parcarea auto, care este un teritoriu public. Donică a fost susţinut de locuitorii celor patru rulote, cunoscuţi drept mişcarea "Orăşelul antigenocid". Locuitorii acestuia sunt pensionari cu dizabilităţi şi absolvenţi ai şcolilor internat cărora statul nu le-a oferit locuinţe. Aceştia protestează deja de patru ani, fără succes, în faţa a diferite instituţii de stat. 

Pe 19 iunie, activiştii din organizaţia obştească "Occupy Guguţă" au lansat pe reţelele sociale o campanie de colectare a semnăturilor pentru demisia procurorului general, colectând peste 7900 de semnături. 

Petiţia vine în contextul în care Harunjen a spus că nu a auzit ca oamenii din societate să-i ceară demisia şi de aceea nu va demisiona binevol

Citeşte şi:

Eduard Harunjen spune că nu are nicio frustrare legată de activitatea sa şi nu va demisiona benevol din funcţie
Donică a devenit cunoscută în toamna anului 2016, când lângă Guvernul RM, a vărsat o căldare cu lapte peste ministrul Finanţelor de atunci, Octavian Armaşu (în prezent, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei - "I."). El l-a acuzat pe funcţionar de nelegitimitatea deciziei de a pune în categoria datoriei publice a sumei de 14,1 mlrd. lei drept ajutor de stat alocat de Guvern celor trei bănci lichidate. Activistul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru huliganism.
Similare
RECOMANDĂRI