Frunzişul din Chişinău urmează să fie evacuat într-o săptămână
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Frunzişul din Chişinău urmează să fie evacuat într-o săptămână

Frunzişul din curţile de blocuri şi din spaţiile adiacente urmează să fie evacuat timp de o săptămână. Pe parcursul săptămânii trecute, muncitorii au evacuat zilnic în jur de 60 de unităţi de transport încărcate cu frunziş. Subiectul a fost discutat luni, 16 decembrie, la şedinţa operativă de la Primărie.

Şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că săptămâna trecută în procesul de evacuare a frunzelor au fost implicate în medie 380 de persoane zilnic. Frunzişul este evacuat cu circa 30 de unităţi de transport şi cinci încărcătoare. În total, de la începutul campaniei de salubrizare, au fost efectuate în jur 2850 de rute.

Ion Burdiumov a menţionat că din totalul celor 1100 de curţi de bloc aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, în 93% frunzişul a fost evacuat. De asemenea, se intervine şi în curţile blocurilor administrate de asociaţiile proprietarilor de locuinţe.

În cadrul şedinţei s-a discutat şi despre gunoiştile improvizate. S-a propus să fie instalate camere de supraveghere la platourile improvizate de acumulare a deşeurilor, iar oamenii care aruncă deşeurile aici să fie identificaţi şi amendaţi.
Similare
RECOMANDĂRI