Gările şi staţiile auto din ţară vor fi modernizate în cel puţin trei ani
Sursa foto:Basarabia.md Vizualizari:

Gările şi staţiile auto din ţară vor fi modernizate în cel puţin trei ani

Gările şi staţiile auto din Republica Moldova vor dispune de o infrastructură modernă, iar calitatea deservirii pasagerilor şi siguranţa lor va creşte. Cele 30 de filiale ale Î.S. „Gările şi Staţiile Auto” vor fi renovate în cel puţin trei ani, în baza unui parteneriat public-privat.

Decizia cu privire la obiectivele, condiţiile parteneriatului, precum şi cerinţele de selectare a partenerului privat, a fost aprobată ieri de Executiv.  

Proiectul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările şi Staţiile Auto” şi a bunurilor necesare prestării acestor servicii. Partenerul privat va efectua investiţii din surse proprii de aproximativ 200 milioane de lei pentru lucrări de reparaţie, reconstrucţie şi procurarea de echipamente şi tehnologii IT de ultimă generaţie.

În acelaşi timp, partenerul privat va transfera anual în bugetul de stat aproape 5 milioane de lei, cu asigurarea unei creşteri anuale de 5% a acestui indicator. Estimativ, în 25 de ani, în bugetul de stat vor ajunge circa 250 milioane de lei.

Similare
RECOMANDĂRI