Germania va investi 9 mln euro în construcţia unei noi staţii de epurare la Cahul
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Germania va investi 9 mln euro în construcţia unei noi staţii de epurare la Cahul

Primăria municipiului Cahul şi Consorţiul turc Alkatas-Metag au semnat ieri Acordul privind proiectarea şi construcţia unei noi Staţii de epurare a apelor uzate (SEAU) pentru oraşul Cahul şi satele învecinate - Cotihana, Roşu, Crihana Veche, transmite MOLDPRES.

Valoarea lucrărilor de proiectare şi construcţie a staţiei de epurare constituie nouă milioane de euro, termenul de executare fiind de 24 luni.

Construcţia SEAU este unul din obiectivele cheie ale Proiectul de alimentare cu apă şi canalizare din raionul Cahul, cu un buget total de 36,5 mln de euro, oferit sub forma de grant de către Guvernul German (23,5 mln de euro), şi Uniunea Europeană (13 mln de euro) prin intermediul Băncii Germane KfW.

Suplimentar, proiectul prevede modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în oraşul Cahul, satele Cotihana şi Crihana Veche, precum şi crearea unui serviciu durabil în raionul Cahul, cu un număr total de 39 mii de beneficiari. Proiectul este implementat conform regulamentelor Băncii KfW.

La 30 aprilie 2022, Republica Moldova şi Germania vor marca 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. În această perioadă, Germania a oferit R. Moldova un sprijin de peste 150 de milioane de euro, în cooperarea tehnică şi financiară.

Similare
RECOMANDĂRI