Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gheţuşul a dat azi mari bătăi de cap oamenilor. Numărul celor care s-au adresat la medic a crescut

Poleiul care s-a format pe drumuri le-a dat azi mari bătăi de cap oamenilor. Zeci de persoane s-au adresat la Institutul de Medicină Urgentă după ce au căzut şi au suferit diverse traume. Unii au avut nevoie chiar de intervenţii chirurgicale.

Pe vreme rece cu gheţuş pe străzi, a crescut mult numărul persoanelor care s-au adresat la medic cu fracturi sau luxaţii.

DORINA ARSENI, purtător de cuvânt, Institutul de Medicină Urgentă: „În decurs de 24 de ore la IMU s-au adresat în jur de 85 de pacienţi. O parte, în jur de 25 au fost internaţi şi intervenţii chirurgicale. Cei mai mulţi au venit doar pentru consulaaţii cu luxaţii şi au trecut tomografia computerizată”.

Oamenii spun că încearcă să fie mai prudenţi când se deplasează pe porţiuni de drum acoperite cu polei. Mai greu le este vârstnicilor.

„Foarte greu, dar ce să facem, mai ales bătrânii ca noi cu oasele slabe, foarte greu, un pic este împrăştiat nisip, dar nu e peste tot. Mă duc să-mi fac nişte injecţii la articulaţii că nu pot de picioare”. 

„Situaţia e foarte grea acum, noi pensionarii nici nu avem pe ce ne lecui, ne credeţi? Primesc 1300 de lei pensia, am lucrat 39 de ani la spital
 Încetişor, avem grijă şi e totul bine”. 

Totuşi, unii se bucură că în acest an a nins şi au simţit gustul iernii adevărate.

„Eu mă simt bine, sunt bucuroasă că a nins, că avem iarnă, o să fim bogaţi anul ăsta, aşa că trebuie să o preţuim cum este iernişoara noastră că e tare frumoasă. Iată, cum mă vedeţi, vin de la injecţii la picioare, mi-au făcut la ambele, la genunchi şi cât de greu nu este, sunt bucuroasă”.
Similare
RECOMANDĂRI