Gospodării, beciuri şi grădini inundate în urma ploilor abundente de ieri
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Gospodării, beciuri şi grădini inundate în urma ploilor abundente de ieri

Mai multe gospodării din raioanele Drochia, Floreşti, Râşcani, Ocniţa şi Ungheni au fost afectate în urma precipitaţiilor abundente care au avut loc în după amiaza zilei de ieri, 18 mai.

Pompierii au fost solicitaţi pentru a pompa apa din gospodăriile şi beciurile localităţilor Oclanda, Bulboci, Redi Cereşnovăţ şi Cremenciug din raionul Soroca.

În localitatea Redi – Cereşnovăţ apa a deteriorat o porţiune de 0,6 km de drum local. Angajaţii IGSU au intervenit pentru evacuarea apelor din cinci gospodării particulare, dar şi defrişarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave.

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei şcoli şi a mai multor blocuri de locuit.

În localitatea Mihăileni, raionul Râşcani din cauza precipitaţiilor, apa din două bazine acvatice s-a revarsăt peste dig, iar salvatorii şi autorităţile publice locale  au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundaţiile. La Ocniţa în localităţile Călărăşăuca şi Unguri a fost construit un dig de protecţie pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.

În prezent comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale lucrează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitaţiilor.
Similare
RECOMANDĂRI