Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grupare criminală specializată în furturi, destructurată de oamenii legii. Prejudiciul cauzat este de 2 milioane de lei

O grupare infracţională formată din 3 membri a fost documentată şi destructurată de oamenii legii pentru comiterea furturilor de accesorii de la automobile. Membrii grupării cu vârstele cuprinse între 22 şi 30 de ani, sunt originari din r. Teleneşti, anterior au fost judecaţi pentru comiterea infracţiunilor analogice.

Activitatea camuflată bine organizată a fost monitorizată de către forţele de ordine timp de 7 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranţilor în comiterea furturilor de accesorii de la unităţile de transport de marcă ,,BMW”.

Suspecţii pe parcursul anilor 2019-2021, au comis circa 24 furturi de accesorii de la automobilele marca ,,BMW”.

Acţiunile suspecţilor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajmă.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracţiunii.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile figuranţilor au fost depistate şi ridicate bunurile sustrase de la unităţile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate.

Prejudiciul cauzat părţilor vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

Actualmente bănuiţii sunt plasaţi în arest pentru un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii mari, care conform legislaţiei în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată poliţiştii continuă acţiunile speciale de investigaţie şi urmărire penală, pentru documentarea învinuiţilor şi stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Similare
RECOMANDĂRI