Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Organizarea festivalurilor minorităţilor sexuale trebuie scoase în afara legii

Organizarea festivalurilor minorităţilor sexuale trebuie condamnate şi scoase în afara legii. Asta a declarat preşedintele Igor Dodon, la deschiderea Congresului Mondial al Familiei. Mai mulţi activişti au scris pe reţelele de socializare că discursul presedintelui instigă la ură şi discriminare. Şi Asociaţia Promo-Lex a lansat un apel la toleranţă.

Preşedintele Igor Dodon a declarat că minorităţile sexuale reprezintă un pericol la adresa familiilor tradiţionale, iar festivalurile organizate ofensează valorile şi moralitatea publică.

Asociaţia Promo-Lex a lansat un apel către Preşedinţie şi autorităţile publice să asigure pe parcursul Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă paşnică, de toleranţă şi respect reciproc, iar participanţii să nu se implice în acţiuni de discriminare şi instigare la ură.

Şi activistul civic Ion Andronache îndeamnă organizatorii congresului să nu aibă prejudecăţi.

Între timp, centrul GENDERDOC, cei care promovează egalitatea comunităţii LGBT, au început o nouă campanie de sensibilizare a societăţii, prin care dau de înţeles că minorităţile sexuale au o viaţă ca şi toţi cei din jur şi nu ar trebui să se ascundă.
Similare
RECOMANDĂRI