IGSU urmează să mai aducă un cetăţean al Republicii Moldova traumatizat în accidentul din Kaluga
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

IGSU urmează să mai aducă un cetăţean al Republicii Moldova traumatizat în accidentul din Kaluga

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI urmează să aducă încă un cetăţean al Republicii Moldova traumatizat în accidentul produs în apropiere de regiunea Kaluga.

Reprezentantul SMURD va ajunge astăzi în Federaţia Rusă pentru a prelua pacientul şi a-l aduce în ţara noastră. Al cincilea traumatizat este un bărbat în vârstă de 20 de ani, care a suportat diverse traume în urma impactului. Acesta va fi preluat de ofiţerul IGSU şi va fi transportat la Chişinău prin intermediul trenului de pe cursa Moscova  - Chişinău.

Pe parcursul drumului pacientul va fi monitorizat de medicul din cadrul SMURD, care va acorda toată asistenţa necesară pentru ca acesta să ajungă în siguranţă în Republica Moldova. Trenul de pe cursa Moscova  - Chişinău urmează să ajungă în capitală duminică 12 august la ora 19.17.

De pe peronul gării acesta va fi preluat de un echipaj cu ambulanţă SMURD şi va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, pentru tratament ulterior.

Potrivit IGSU, bunurile materiale a persoanelor decedate şi traumatizate în tragicul accident din Kaluga care se aflau în microbuzul accidentat au fost preluate de ofiţerii Inspectoratului, iar rudele şi apropiaţii pot beneficia de ele după ce prezintă actele de confirmare. Mai mult, o parte din ele deja au fost oferite rudelor, iar alţii urmează să le primească.

Amintim că tragicul accident produs în regiunea Kaluga a luat viaţa a şase cetăţeni ai Republicii Moldova, iar alte 8 persoane din ţara noastră au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetăţenilor ţării noastre.   
Similare
RECOMANDĂRI