Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Îmbrăcaţi la patru ace, mai mulţi colecţionari şi-au adus astăzi maşinile de epocă în curtea Muzeului de Istorie din Chişinău

Îmbrăcaţi la patru ace, mai mulţi colecţionari şi-au adus astăzi maşinile de epocă în curtea Muzeului de Istorie din Chişinău. A fost o acţiune organizată simultan în 55 de ţări ale lumii care îşi propune să îmbine eleganţa autoturismelor retro cu cea a proprietarilor. Iar când istoria şi pasiunea se strâng laolaltă, banii sunt doar un detaliu neimportant.

Unul dintre cele mai valorose exponate a fost un Audi, fabricat în anul 1938. Actualul proprietar l-a cumpărat în 2010 de la un împătimit colecţionar, iar restaurarea maşinii a durat nouă ani. Costurile rămân un secret.

GRIGORE LUPAŞCU, colecţionar: „O astfel de pasiune  nu aş spune că poate avea o valoare în bani, decât în plăcerea de a o conduce, plăcerea de a o avea şi plăcerea de a crea zâmbete celor care o admiră”.

La expoziţia de la Chişinău a venit şi un colecţionar din Danemarca pasionat de maşinile sovietice. Speră ca la anul să participe cu propria maşină la eveniment.

JESPER BANG-P. THORTZEN, colecţionar: „Maşina mea nu este gata, sunt la mijlocul restaurării unei Pobeda. Sper ca anul viitor să particip cu maşina. Îmi plac maşinile sovietice, sunt interesante pentru că nu le vezi în Europa atât de des”.

Regulile de participare au fost clare. Toate maşini expuse sunt fabricate înainte de anul 1980. Evenimentul organizată în premieră la Chişinău se numeşte The Distinguished Gentleman's Drive, şi s-a  desfăşurat concomitent în 155 de oraşe ale lumii.

VECESLAV CEBOTARI, colectionar: „Maşina este din 77. Am căutat-o ca să fie din acelaşi an cu mine. Avem acelaşi an de naştere, producţie, spuneţi cum vreţi. MUSCA 1:16-1:20 Costă, dar pasiunea nu are costuri”

DAN UNTURĂ, organizator: „Este un eveniment caritabil, fondurile adunate vor merge la cercetarea în domeniul bolilor bărbaţilor. Doi, este dezvoltarea culturii acesteia, a maşinilor clasice şi a condusului frumos, regulamentar, ca un gentleman adevărat”.

Vizitatorii au fost repede cuceriţi de minunile tehnice ale anilor trecuţi.

După ce au fost admirate, maşinile retro au fost la o plimbare pe străzile Chişinăului.
 
Similare
RECOMANDĂRI