Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În 2018, pe străzile din Chişinău au murit 39 de oameni în accidente rutiere

Distanţa mică între maşini, viteza excesivă şi şoferii care se urcă beţi la volan sunt doar câteva dintre cauzele care au lăsat în urmă 39 de morţi şi peste 1200 de răniţi. Este statistica accidentelor rutiere pentru primele zece luni ale acestui an în Chişinău.

În Chişinău, pe parcursul a 10 luni au fost înregistrate 1028 de accidente rutiere.

Cele mai multe au avut loc în sectorul Râşcani – 222 la număr. Două persoane au decedat, iar altele 12 au fost rănite. Sectorul Botanica rămâne cel mai periculos. Au murit 16 oameni, iar 232 au fost răniţi.

În peste 400 de accidente au fost implicaţi pietonii. 22 au murit, iar 423 au ajuns cu răni la spital. Şi în acest caz, Botanica îşi menţine titlul de cel mai periculos sector - cu 10 pietoni morţi şi 84 de răniţi. În Chişinău, pe trecerea de pietoni, şi-au pierdut viaţa patru oameni.
 
Din păcate, s-au produs şi 128 de accidente cu implicarea minorilor care s-au soldat cu cinci copii ucişi şi 179 răniţi. Cifra este mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au murit doi minori şi 142 au fost răniţi.
 
Poliţia a prezentat şi cauzele. Dintre toate accidentele grave înregistrate au fost depistaţi 19 şoferi beţi la volan, alţi aproape o sută nu au respectat distanţa dintre autovehicule, iar în 180 de cazuri au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.
Similare
RECOMANDĂRI