Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ajun de Crăciun pe stil vechi, cumpărătorii au luat cu asalt Piaţa comercială Centrală din Chişinău

În ajun de Crăciun pe stil vechi, cumpărătorii au luat cu asalt Piaţa comercială Centrală din Chişinău. Cei mai mulţi cumpărători au venit după produse alimentare pentru a-şi pregăti mesele de sărbătoare chiar în ultimele ore ale zilei de ajun.

În pofida pandemiei, Piaţa Centrală din Chişinău arăta azi ca un furnicar, iar în goana după cumpărături, oamenii au ignorat distanţa socială şi alte măsuri sanitare.

Cumpărătorii spun că vor să aibă de toate pe masa de sărbătoare.

"Tot felul câte puţin. De exemplu ? Şi fructe şi legume şi bomboane pentru urători. Ce aţi cumpărat? Carne, fructe, legume. MUSCA Dacă noi ţinem pe stil vechi şi astăzi facem cumpărături, dacă mâine e Crăciunul şi-s sărbătorim. De obicei, lumea taie porcul şi tot din porc se face mâncare grea, dar la moment cumpărăm fructe, legume, ceea ce nu avem acasă, proaspete cumpărăm de la piaţă. În rest coacem colaci, crăciunei". 

Mulţi cumpărători spun că au cheltuit în jur de o mie de lei pentru masa de Crăciun pe stil vechi. 

"Care o face mai bogată, care o face mai săracă, care şi cum. Care şi unde lucrează. Cât aţi cheltuit? Aproape de mie de lei. Cam cât cheltuiţi pentru masa de Crăciun, dacă nu e secret? Să duc bănişorii bine, ajungem şi la o mie de lei, depinde ce cumpărături facem. Da cum vă par preţurile? S-o riudicat acum preţurile. La vreo două mii, două mii şi ceva, aşa". 

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie, iar zilele de joi şi vineri vor fi nelucrătoare. 
Similare
RECOMANDĂRI