În Chişinău s-a desfăşurat o amplă acţiune de plantare a arborilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Chişinău s-a desfăşurat o amplă acţiune de plantare a arborilor

Primăria municipiului Chişinău informează că sâmbătă, în sectoarele municipiului s-a desfăşurat o nouă acţiune de plantare a circa 6600 de arbori, cu participarea comunităţi. De această dată s-au mobilizat tinerii, voluntarii şi sportivii, care vor să contribuie la amenajarea şi înverzirea oraşului.

Autorităţile au pus la dispoziţie participanţilor materialul săditor, hârleţe, găleţi şi apă. Printre speciile de arbori care au fost astăzi plantaţi sunt: frasin, paltin, mesteacăn, salcie şi tei.

Astfel, de rând cu serviciile municipale specializate la acţiune au luat parte şi tinerii din cadrul Ligii Naţionale a Tineretului, voluntarii Centrului Municipal de Tineret Chişinău şi din cadrul Proiectului verde.md, reprezentanţii Clubul Sportiv „GARUDA", echipa de voluntari „Căutarea oamenilor dispăruţi" şi reprezentanţii Organizaţiei „Tinerii Iubesc Moldova".

În paralel şi preturile de sector au mobilizat doritorii de a participa la acţiunile de înverzire a plaiului identificând mai multe locaţii în acest sens. Primarul general, Ion Ceban, a participat de dimineaţă în cadrul acţiunii de plantare a arborilor, în perimetrul Parcului „La Izvor", sectorul Buiucani.

e asemenea, edilul a mers şi in zonele verzi din sectoarele Râşcani, Ciocana şi Centru selectate pentru acţiuni similare. În context, Ceban a mulţumit tuturor celor care, necondiţionat, se implică în cadrul Campaniei municipale de plantare a copacilor, chiar dacă e week-end, menţionând că sâmbăta trecută, pe spaţiile verzi din oraş au fost plantaţi cca 6000 de arbori şi arbuşti.

E de menţionat că, în cadrul în campaniei de înverzire din toamna curentă, în Chişinău urmează a fi plantaţi peste 22 mii de puieţii. Anul trecut, în Chişinău au fost plantaţi circa 65 de mii de arbori.

Similare
RECOMANDĂRI