Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În plină pandemie, credincioşii din Soroca sunt chemaţi să se închine la moaştele Sfintei Matrona

În plină pandemie, credincioşii din Soroca sunt chemaţi să se închine la moaştele Sfintei Matrona, aduse de la Moscova. Acestea se vor afla la Catedrala Episcopală până la începutul lunii ianuarie. Preoţii spun că obiectele de cult vor fi dezinfectate zilnic, pentru a evita infecţiile cu noul coronavirus.

Icoana, dar şi moaştele Fericitei Matrona din Moscova au fost aduse aseară la Soroca. Racla a fost întâmpinată la intrarea în oraş. De acolo, zeci de enoriaşi, în frunte cu un sobor de preoţi, au mers pe jos până la Catedrala Episcopală.

Pandemia nu pare un obstacol pentru enoriaşii care vor să se închine. Unii au respectat cu stricteţe regulile de protecţie, alţii însă, cred că doar credinţa în Dumnezeu este mai puternică decât virusul.

Preoţii dau asigurari că vor respecta măsurile necesare pentru a evita contaminarile. Zilnic, obiectele de cult vor fi dezinfectate.

IOAN MOŞNEGUŢU, Episcop de Soroca: „ Noi trebuie sa ne rugam indeosebi pentru cadre medicale si crediciosii contaminati. Noi respectam toate recomandarile. Credinciosii vor purta mastile, dar atunci cand vin in biserica, credinciosii se conforma rigorilor recomandate de comisia speciala.”

Creştinii se pot închina la racla cu moaştele sfintei Matrona până pe 5 ianuarie.
Similare
RECOMANDĂRI