Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În R. Moldova începe procesul de imunizare împotriva Covid-19

Procesul de imunizare împotriva noului coronavirus va începe luni, 1 martie. Prioritate au medicii şi asistentii implicaţi in lupta cu noul coronavirus.

TATIANA ZATÎC, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: În primă etapă, într-adevăr vor fi vaccinaţi cei din prima linie, cei care lucrează în secţiile de profil COVID, cei care lucrează în secţiile de terapie intensive. Vom avea începutul vaccinări, imediat începând cu ziua de luni. Vor fi deciziile de la minister privind repartizarea dozelor de vaccine. Centre de vaccinare avem la moment 117. Vorbim despre toate instituţiile medico-sanitare spitaliceşti.

Din cele 21.600 de doze de vaccin vor fi imunizaţi aproape nouă mii de lucrători medicali. O parte dintre doze va ajunge şi la cadrele medicale din zona transnistreana.

TATIANA ZATÎC, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: Vom avea o repartizare din acest lot şi pentru stânga Nistrului. Deorece fiecare ajutor, adică 10 la sută va fi utilizată pentru stânga Nistrului

Până pe 3 martie, va sosi in Republica Moldova înca un lot de 14.400 de doze de vaccin achizitionate prin platforma COVAX.
Similare
RECOMANDĂRI