În Republica Moldova a fost creată Coaliţia pentru Incluziune şi Nediscriminare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova a fost creată Coaliţia pentru Incluziune şi Nediscriminare

Mai multe organizaţii nonguvernamentale şi-au consolidat eforturile în vederea apărării principiului egalităţii şi combaterii fenomenului discriminări prin fondarea Coaliţiei pentru Incluziune şi Nediscriminare (CIN).

CIN îşi propune să contribuie la respectarea, apărarea, promovarea şi la o mai bună realizare a drepturilor omului în Republica Moldova, precum şi să participe activ la procesul de monitorizare, implementare şi elaborare al cadrului legal şi al politicilor de prevenire şi combatere a discriminării.

Scopul CIN este de a contribui la protecţia şi promovarea drepturilor şi libertăţilor omului precum, şi la elaborarea, şi aplicarea consecventă a unui cadru legal nediscriminatoriu în Republica Moldova.

CIN îşi propune să analizeze toate recomandările adresate Republicii Moldova de către Organismele internaţionale şi regionale responsabile de monitorizarea tratatelor în domeniul drepturilor omului care au fost formulate în vederea prevenirii şi combaterii discriminării în Republica Moldova. Ulterior, membrii CIN vor elabora o agendă unică cu recomandări pentru completarea/modificarea sau chiar adoptarea legislaţiei şi a politicilor publice în vedere asigurării principiului egalităţii, incluziunii şi nediscriminării.

Până în anul 2021, secretariatul CIN va fi deţinut de Institutul pentru Drepturile Omului (IDOM), acesta fiind reprezentat de către Gheorghina Drumea (secretara CIN).

Membrii fondatori ai Coaliţiei pentru Incluziune şi Nediscriminare (CIN) sunt: Asociaţia Promo-LEX, Centrul de Resurse Juridice (CRJM), Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”, Institutul pentru Drepturile Omului (IDOM), Iniţiativa Pozitivă,  Ana Furtună, Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi (CDPD),  Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi (AOPD), Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), Gender-Centru, Uniunea Organizaţiilor Invalizilor din RM, Asociaţia de Reabilitare a Invalizilor din RM, Asociaţia Naţională a Mediatorilor Comunitari din R.M şi Keystone Moldova.

Coaliţia pentru Incluziune şi Nediscriminare (CIN) este o structură neinstituţionalizată şi apolitică, ce funcţionează pe principii benevole şi la care poate adera orice persoană fizică şi juridică neguvernamentală, necomercială şi apolitică, coaliţie, ligă sau alte grupuri asociate care împărtăşesc viziunea, misiunea şi obiectivele Coaliţiei şi este gata să se implice activ şi în mod direct în realizarea acestora.

Similare
RECOMANDĂRI