Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova s-a deschis prima şcoala online de prevenire a suicidului

În Republica Moldova s-a deschis prima şcoala online de prevenire a suicidului. Se caută acum voluntari care pot ajuta persoanele în dificultate. Este nevoie doar de un curs de instruire pe Internet iar absolvenţii vor putea oferi consiliere. Fondatorul Liniei Verzi Antisuicid îndeamnă cetăţeni să dedice trei zile pe lună pentru a oferi susţinere emoţională prin intermediul unui chat anonim.

Irina Lencăuţian povesteşte cum a trecut printr-o depresie postnatală şi a avut nevoie de ajutorul unui specialist pentru a-şi recăpăta încrederea.

Liuba Ceban este fondatoarea Liniei Verzi de Prevenire a Suicidului. Ea  spune că numărul persoanelor care accesează chatul anonim pentru a primi consiliere este în creştere. Astăzi a fost lansat şi primul program de instruire prin care voluntarii învaţă cum să ofere consiliere psihologică.  Şcoala de consiliere "Inimi deschise" este creată în baza unei metodologii  donate că către un serviciu similar din SUA şi poate fi accesată on-line pe pagina www. cursuri.mirt.md

Pentru a devenit voluntar la Linia Verde Antisuicid trebuie să ai 18 ani şi să poţi oferi consiliere prin computerul de acasă, cel puţin trei seri în fiecare lună.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în medie cam 500 de oameni îşi pun capăt vieţii, în fiecare an, în Republica Moldova. E o gravă problemă socială care nu se află printre priorităţile autorităţilor de la Chişinău.

Din 2012 şi până acum, Linia Verde Antisuicid a oferit sprijin pentru peste 4 mii de cetăţeni.
Similare
RECOMANDĂRI