Încă 9 persoane, printre care şi un copil, s-au intoxicat după o petrecere organizată la un restaurant din Chişinău
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Încă 9 persoane, printre care şi un copil, s-au intoxicat după o petrecere organizată la un restaurant din Chişinău

Încă nouă persoane, printre care şi un copil, s-au intoxicat după o petrecere organizată la un restaurant din Chişinău. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, din data de 10 august şi până pe 14 august, 51 de persoane au solicitat asistenţă medicală.

Dintre persoanele care au solicitat asistenţă medicală - o persoană a fost spitalizată în IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, 28 – în IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase „Toma Ciorbă”, altele 16 în IMSP SR Cimişlia (inclusiv un copil), iar şase persoane primesc îngrijiri medicale la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Potrivit investigaţiilor de laborator efectuate la CSP Hînceşti, la 14 august 2019 au fost confirmate 11 probe pozitive pentru Salmonella enteritidis de la persoanele bolnave internate în IMSP SR Cimişlia. Alte probe sunt în proces de investigare.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide.

Petrecerea a avut loc în acest weekend. La eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii, din municipiul Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.


Printre cei peste 40 de nuntaşi intoxicaţi la un restaurant din Chişinău, este şi mirele

Peste 40 de persoane s-ar fi intoxicat după o petrecere într-un local din Chişinău. 37 de oameni sunt internaţi în spital

Similare
RECOMANDĂRI