Începând de mâine, beneficiarii îşi pot primi ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Începând de mâine, beneficiarii îşi pot primi ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, astăzi, 12 decembrie, a fost transferat prestatorilor de servicii de plată ajutorul pentru perioada rece a anului în sumă de 85,5 mln. De acest ajutor vor beneficia circa 171 mii de familii defavorizate.

În urma modificărilor operate în actele legislative, cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului s-a majorat cu 150 lei, de la 350 până la 500 lei lunar. Prestaţia de ajutor pentru perioada rece a anului se achită în perioada noiembrie-martie.

De asemenea, astăzi a fost efectuat şi transferul pentru ajutorul social în sumă de 38,8 mln lei pentru 44 mii beneficiari.

CNAS informează, că suportul financiar acordat pentru perioada rece a anului şi ajutorul social se stabilesc de structurile teritoriale de asistenţă socială, conform cadrului normativ în vigoare, iar plata acestor prestaţii se efectuează conform listelor prezentate de instituţiile respective.

Casa Naţională îndeamnă beneficiarii de prestaţii sociale să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până la 26 decembrie, curent.

Similare
RECOMANDĂRI