Indemnizaţiile adresate familiilor cu copii vor fi finanţate începând cu 12 mai
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Indemnizaţiile adresate familiilor cu copii vor fi finanţate începând cu 12 mai

Finanţarea prestaţiilor adresate familiilor cu copii este planificată pentru data de 12 mai, anunţă Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), citată de IPN.

Vor fi finanţate indemnizaţiile unice la naşterea copilului, cele pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, indemnizaţiile pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, cele pentru creşterea copiilor gemeni şi indemnizaţiile paternale.

Indemnizaţiile de maternitate acordate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi se planifică a fi plătite la 16 mai.

Potrivit CNAS, după finanţarea plăţilor, acestea se procesează de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay), iar beneficiarii vor putea ridica banii după finalizarea acestor procese.

Pentru consultaţii privind stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, indemnizaţiilor de maternitate şi paternale, persoanele pot contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon: 022 257 777.
Similare
RECOMANDĂRI