Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ingineri şi oameni de afaceri fac voluntariat la postul de pompieri din Cojuşna

Să fii salvator nu e o profesie, ci mai curând o chemare nobilă. Asta o demonstrează un grup de oameni din Cojuşna, raionul Straseni. Dacă ziua, fiecare are locul sau de munca, atunci când apare o situaţie excepţională, îmbracă uniforma de pompier şi sting incendii. Colegii noştri de la Matinalii le-au făcut o vizită eroilor din raionul Străşeni.

Echipa de salvatori din Cojuşna, Străşeni, intervine în situaţii de urgenţă de mai bine de doi ani dar unitatea a fost inaugurată, oficial, abia acum. Fondatorul postului este antreprenor, în viaţa de zi cu zi, iar în timpul liber se implică voluntar în stingerea incendiilor şi salvarea oamenilor ajunşi în impas.
 
Lansarea unui asemenea serviciu a fost posibilă graţie unei asociaţii obşteşti din Austria, care a donat o autospecială şi a asigurat instruirea pompierilor basarabeni. Acum, salvatorii din Cojusna spun că pot interveni prompt şi profesionist.
 
La postul din Cojuşna sunt implicaţi acum 16 localnici, care au între 18 şi 50 de ani. Printre ei se numără elevi, muncitori sau antreprenori. Radu Răzvanţ, un inginer în construcţii de 36 de ani, spune că şi-a dorit să fie parte a unei misiuni nobile.
 
Localnicii spun că prezenţa în sat a unei asemenea echipe era absolut necesară. Doar în 2018, pompierii au avut 28 de misiuni de salvare, iar de la începutul acestui an au fost înregistrate 48 de intervenţii.
 
La postul de salvatori şi pompieri voluntari din satul Cojuşna sunt aşteptaţi şi alţi doritori sa se implice în salvarea de vieţi omeneşti.
 
Potrivit informaţiilor oficiale, în Republica Moldova există 13 posturi de salvatori pompieri voluntari.
Similare
RECOMANDĂRI