Insulina STRIM a fost retrasă din Nomenclatorul de stat al medicamentelor
Sursa foto:Radio Europa Liberă Vizualizari:

Insulina STRIM a fost retrasă din Nomenclatorul de stat al medicamentelor

Ambele forme ale produsului medicamentos STRIM au fost retrase din Nomenclatorul de stat, astăzi, 09 august.

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a retras din Nomenclatorul de stat ambele forme ale produsului medicamentos STRIM (denumirea comună internaţională Insulinum glarginum (soluţie injectabilă 100 UI/ml 3 ml N5, nr. înregistrare 25014 din 29.10.2018; soluţie injectabilă 100 UI/ml 10 ml N1, nr. înregistrare 25013 din 29.10.2018) deţinător/producător Farmak, Ucraina)).

„Numărul de reacţii adverse raportate la AMDM a crescut, iar dinamica este în scădere. La ora actuală, sunt înregistrate 101 de notificări. 
AMDM a continuat să monitorizeze activ semnalul de siguranţă, efectuând vizite de lucru în teritoriu pentru a evalua detaliile şi cauzalitatea notificărilor de reacţii adverse survenite în urma administrării produsului STRIM. Activităţile de monitorizare vor continua, iar şedinţă comună cu Comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va fi stabilită în perioada imediat următoare”, se precizează într-un comunicat al AMDM.

La 25 iulie, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a suspendat certificatul de înregistrare în R. Moldova al medicamentului STRIM, „până la elucidarea documentării calităţii, inofensivităţii şi siguranţei medicamentului dat”. Produsul medicamentos a fost produs de o companie din Ucraina. STRIM este insulina glargin injectabilă care a fost procurată de stat pentru a fi distribuită gratuit pacienţilor cu diabet din Republica Moldova.


AMED a suspendat certificatul de înregistrare a insulinei „Strim”

Comisia de specialitate de la Ministerul Sănătăţii boicotează şedinţele unde se discută despre siguranţa insulinei Strim. Ce au arătat rezultatele de laborator

Similare
RECOMANDĂRI