Intervenţie SMURD, în cazul unui bărbat din Cahul diagnosticat cu COVID-19
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Intervenţie SMURD, în cazul unui bărbat din Cahul diagnosticat cu COVID-19

În după amiaza zilei de 13 mai a avut loc o nouă intervenţie comună SMURD pentru un bărbat în vârstă de 64 de ani de la Cahul. Potrivit IGSU misiunea a fost efectuată de un medic SMURD România în comun cu echipa din cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Cahul şi medicii Spitalului raional.

Transportarea asistată a persoanei a fost efectuată pe cale terestră prin intermediul ambulanţei de terapie intensivă de tip C1.

Pacientul diagnosticat cu COVID -19 şi probleme respiratorii a fost preluat de la unitatea medicală din Cahul şi transportat în siguranţă la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chişinău. Pe parcursul drumului acesta a fost strict monitorizat de echipa mixtă, fără de a suporta complicaţii.

Amintim că un grup de 42 de medici şi paramedici din România activează în spitalele din ţara noastră în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Activitatea acestora se desfăşoară în secţiile de terapie intensivă a unităţilor medicale. Pe parcursul a două săptămâni, în comun cu colegii din Republica Moldova, aceştia intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor, aflaţi în dificultate.

Similare
RECOMANDĂRI