Peste 40 de persoane s-ar fi intoxicat după o petrecere într-un local din Chişinău. 37 de oameni sunt internaţi în spital
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 40 de persoane s-ar fi intoxicat după o petrecere într-un local din Chişinău. 37 de oameni sunt internaţi în spital

Mai multe persoane, care au participat la o sărbătoare, organizată într-un local din municipiul Chişinău, s-au intoxicat. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, din data de 10 august şi până în acest moment, 42 de persoane au solicitat asistenţă medicală.

Cele 42 de persoane au vârste cuprinse între 17 şi 58 de ani şi prezintă semne de toxiinfecţie alimentară. În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii – din mun. Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană, la IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase “Toma Ciorbă” – 24 de persoane, alte 12 sunt internate la IMSP SR Cimişlia, iar 5 primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară.

Specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului.

Similare
RECOMANDĂRI