Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Investiţii europene pentru cetăţenii din Colibaşi, Cahul

Datorită unui proiect european, în satul Colibaşi, raionul Cahul, a fost dată în exploatare o staţie modernă de epurare. Investiţia în valoare de 50 mii de euro a fost asigurată de Uniunea Europeană iar proiectul a fost implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei.

Într-o primă fază a proiectului, noul sistem de canalizare şi staţia de epurare de la Colibaşi vor asigura apa pentru irigarea parcului din localitate.

ION GOLGANIUC primar, satul Colibaşi: „Noi ne propunem una dintre solutiile alternive ca cetatenii nostril sa isi instaleze astfel de statii… cu creşterea legumelor”.

Lucrările au început în anul 2020. Instalaţia asigură simultan atât decantarea apei, cât şi fermentarea nămolului. Este o instalaţie de tratament biologic natural.

Datorită proiectul european a fost modernizat şi grupul sanitar din incinta Casei de Cultură, acolo unde, spun autorităţile, activează mai multe ansambluri artistice, dar şi unii agenţi economici. Proiectului a fost finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei.
Similare
RECOMANDĂRI