Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Biblioteca "Târgu-Mureş" din Chişinău a fost deschis un atelier de robotică

Au mai rămas 3 săptămâni de vacanţă, iar copiii profită din plin. Dacă unii sunt pe litoral sau la tabere de odihnă, alţii au ales să-şi petreacă timpul la bibliotecă. Acolo şi-au dat întâlnire cu roboţeii şi tehnologiile informaţionale. Astăzi s-a lansat serviciul de robotică la Biblioteca "Târgu-Mureş", iar copiii au învăţat cum trebuie să asambleze corect un robot.

Călin este elev în clasa a 12-a, iar astăzi a fost instructor. E pasionat de IT, în special de robotică, domeniu pe care vrea să-l studieze şi pe viitor. Ba chiar ar vrea să obţină un job. Pentru inceput, îi învăţă pe copii secretele tehnologiilor moderne.

Entuziasmul copiilor a fost mare. Părinţii salută iniţiativa pentru că cei mici îşi pot dezvolta imaginaţia şi creativitatea.

Scopul evenimentului este de a promova bibiotecile moderne şi de a cultiva în copii interesul pentru programele educative de logică.

Cuvântul "robot" provine din limba slavă şi semnifică Muncă. Termenul a fost utilizat pentru prima dată în anul 1920 de scriitorul ceh Karel Capek în una dintre lucrările sale ştiinţifico-fantastice.
Similare
RECOMANDĂRI