Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Cahul au fost evacuate mai multe gherete amplasate ilegal

Problema gheretelor se întâlneşte şi la Cahul. După mai bine de doi ani de judecată, autorităţile locale au obţinut dreptul de a evacua chioscurile amplasate ilegal. De cealaltă parte, comercianţii nemulţumiţi spun că rămân fără unica posibilitate de a-şi câştiga existenţa.

Natalia Drăganu şi-a început afacerea în această gheretă de 6 metri pătraţi încă la sfârşitul anilor 90. De 20 de ani, aceasta i-a fost principala sursă de venit a familiei. Acum, după ce instanţa de judecată din Cahul a dat câştig de cauză autorităţilor, ghereta a fost evacuată.
 
În aceeaşi situaţie s-au pomenit şi alţi comercianţi din strada Mateevici care, de mâine, nu vor mai avea unde să-şi vândă marfa. 
 
La rândul său, primarul de Cahul susţine că agenţii economici activau de mulţi ani ilegal. Acum, după ce au primit câştig de cauză, autorităţile evacuează gheretele şi intenţionează să amenajeze spatiile rămase libere.

Autorităţile au anunţat că mai au şi alte dosare în judecată, iar în momentul în care va fi pronunţată decizia şi alte gherete amplasate ilegal vor fi evacuate.
Similare
RECOMANDĂRI