La prins peşte din Prut, fără autorizaţie şi cu plase interzise prin lege
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

La prins peşte din Prut, fără autorizaţie şi cu plase interzise prin lege

Doi „pescari”, fără autorizaţie de pescuit, au fost surprinşi de către poliţiştii de frontieră în timp ce-şi întindeau plasele în râul Prut. Mai mult că bărbaţii circulau cu maşina, ai cărei revizie tehnică şi asigurarea auto erau expirate.

În data de 10 februarie a.c., conform dispoziţiei de lucru angajaţii Direcţiei regionale SUD au desfăşurat verificări în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Goteşti. Ca urmare, pe malul râului Prut au prins în flagrant doi bărbaţi, cu vârste de 46 şi respectiv 38 de ani, care s-au legitimat ca locuitori ai  satelor Zârneşti şi Triteşti, raionul Cahul.  Astfel că au fost văzuţi în timp ce aruncau 10 metri de plasă monofilament în râu, cu scop de a prinde peşte. 

În cadrul cercetărilor, bărbaţii au declarat că ar fi obţinut avizul de la SPF Goteşti pentru accesul în zona de frontieră, în vederea discutării cu pădurarul pentru a procura lemne. În consecinţă, s-a constatat că aceştia au informat greşit poliţiştii de frontieră, mai mult că aveau plase de pescuit interzise prin lege, precum şi nici autorizaţie nu deţineau pentru astfel de îndeletnicire.

La verificarea actelor pentru maşina de model Volkswagen, care le aparţinea şi se afla în apropiere, s-a stabilit că termenul de valabilitate era expirat pentru  asigurarea auto şi revizia tehnică.

Pentru încălcările admise, bărbaţii urmează a fi cercetaţi în conformitate cu art. 332, al.(1) CC al RM – încălcarea regimului zonei de frontieră, precum şi iniţiate documentări pe linia de competenţă a Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi a Inspectoratului de Poliţie.

Similare
RECOMANDĂRI