La oficiul ONU din Chişinău a fost amenajată o cameră de îngrijire a copiilor
Sursa foto:ONU Moldova Vizualizari:

La oficiul ONU din Chişinău a fost amenajată o cameră de îngrijire a copiilor

Oficiul Organizaţiei Naţiunilor Unite la Chişinău a amenajat o cameră de îngrijire a copiilor la parterul sediului său. Astfel, angajaţii şi vizitatorii ONU dispun de confort şi spaţiu dedicat pentru alimentaţia şi îngrijirea copiilor.

Camera este dotată cu un fotoliu comod pentru alăptat, masă de înfăşat, frigider pentru stocarea laptelului pompat, chiuvetă.

„Pentru prima dată am văzut aşa încăpere la Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Geneva, apoi la Copenhaga, şi m-am gândit ce bine ar fi să avem aşa ceva şi la Chişinău”, relatează Violeta Fetescu, coordonatoare administrare şi finanţe la Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului şi mamă a trei copii.

Dacă în cazul primului copil, Violeta a avut un concediu deplin, de 3 ani, la al doilea a revenit la muncă după un an. În cazul celui de-al treilea bebeluş, la cinci luni era deja la birou.

Violeta Fetescu şi-ar dori ca şi alte organizaţii, publice sau private, să preia practica de a amenaja încăperi pentru îngrijirea copiilor, fiindcă aceasta aduce avantaje atât pentru mamă şi pentru copil, cât şi pentru angajator.

Similare