Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La trei săptămâni după vacanţa de toamnă, numărul elevilor infectaţi cu noul coronavirus s-a dublat

La trei săptămâni după vacanţa de toamnă, numărul elevilor infectaţi cu noul coronavirus s-a dublat şi a ajuns la 400. Ministerului Educaţiei a anunţat că în aceeaşi perioadă, 8 500 de elevi, care s-au aflat în contact cu colegii lor testaţi pozitiv, au intrat în autoizolare.

În prezent, 8 instituţii de învăţământ preuniversitar din Republica Moldova se află în carantină, iar elevii învaţă de la distanţă. Potrivit Ministerului Educaţiei, situaţia este îngrijorătoare şi în rândul cadrelor didactice. 426 de profesori s-au îmbolnăvit de Covid-19, iar alţi 322 se află în izolare. Au fost testaţi pozitiv şi 109 lucrători auxiliari.

SITUAŢIA EPIDEMIOLOGICĂ ÎN GIMNAZII ŞI LICEE

                                     Confirmaţi pozitiv          În autoizolare          
Elevi –                              401                                    8522
Cadre didactice –             426                                    322
Lucrători auxiliari -            109                                    116

Sursa: Ministerul EducaţieiÎn perioada 16-20 noiembrie, în învăţământul profesional şi tehnic, au fost testaţi pozitiv 37 de elevi, 16 cadre didactice şi 10 lucrători auxiliari. Elevi din 17 clase sunt în autoizolare.

SITUAŢIA EPIDEMIOLOGICĂ ÎN COLEGII ŞI ŞCOLI PROFESIONALE

Testaţi pozitiv în instituţiile de învăţământ profesional şi tehnic:
Elevi – 37  
Cadre didactice – 16
Lucrători auxiliari – 10

Sursa: Ministerul Educaţiei

În aceeaşi perioadă, în învăţământul superior, 32 de studenţi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, iar 161 se află în autoizolare. S-au îmbolnăvit şi 21 de profesori universitari, iar alţi 5 se află în autoizolare.  

SITUAŢIA EPIDEMIOLOGICĂ ÎN UNIVERSITĂŢI

Testaţi pozitiv în instituţiile de învăţământ superior:

Studenţi – 32  
Cadre didactice – 21
Lucrători auxiliari - 9

Sursa: Ministerul Educaţiei

Şi primăria municipiului Chişinău a impus măsuri sanitare din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus în şcoli şi grădiniţe. În perioada sărbătorilor de iarnă, au fost interzise serbările tradiţionale, iar conducătorii acestor instituţii sunt îndemnaţi să găsească soluţii pentru a preveni răspândirea virusului. Potrivit autorităţilor municipale, spectacolelele copiilor ar putea fi înregistrate sau transmise on-line.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar Chişinău: „Copilaşii se pregătesc, învaţa poeiezii, cântece, că aşa este în curriculum, forma va fi discută cu directorii dar cu siguranţa nu cu prezenţa fizică a elevilor în instituţiile educaţionale.”


Din cauza pandemiei de coronavirus, universităţile, instituţiile preuniversitare şi grădiniţele din Republica Moldova au fost închise în luna martie. Acestea au fost redeschise abia în luna septembrie cu respectarea măsurilor sanitare.
Similare
RECOMANDĂRI