Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liceul "Alexandru Agapie", din satul Pepeni, raionul Sîngerei, oferă acum elevilor condiţii de studii la nivel european

Liceul "Alexandru Agapie", din satul Pepeni, raionul Sîngerei, oferă acum elevilor condiţii de studii la nivel european. Instituţia a fost reparată după ce autorităţile locale au primit un ajutor de 14 milioane de lei de la parteneri externi. S-a refăcut acoperişul clădirii iar sălile de clasă au fost dotate cu echipament modern.

 Lucrările de modernizare a liceului "Alexandru Agapie", din satul Pepeni, au început în octombrie 2019. Timp de 3 ani, au fost reparate acoperişul, reţelele de canalizare şi alimentare cu apă.

LIUBA RUDEI director, Liceul "Alexandru Agapie": „Suntem fericiţi şi mulţumiţi, pentru că avem condiţii foarte bune pentru copilaşii noştri. Şi aceste condiţii se răsplătesc prin succesele lor pe care le au elevii noştri. Acum recent avem locul întâi la olimpiada de limbă engleză”.

LILIA CARAUŞ reporter TVR MOLDOVA: „În cadrul proiectului au fost modernizate laboratoarele de fizică, biologie şi chimie. Asfel partea practică a orelor a devenit mult mai interesantă pentru elevii  din Pepeni, Sîngerei”.

Şi orele de sport se pot desfăşura acum în cele mai bune condiţii.

Părinţii elevilor, dar şi foştii profesori, spun că instituţia este acum de nerecunoscut.

Un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălţi în cadrul Mitropoliei Basarabiei, a ţinut o slujbă de sfinţire la instituţia proaspăt renovată.

Liceul "Alexandru Agapie"  din Pepeni este una din cele 23 de instituţii de învăţământ modernizate în cadrul proiectului "Reforma învăţământului în Moldova".

ADRIANA CAZACU secretar de stat, ministerul Educaţiei: „Constat cu bucurie că, mijloacele financiare alocate şi doamna directoare ne-a informat cum au fost cheltuite mijloacele financiare, ele au fost cheltuite cu chibzuinţă, ca noi, astăzi să ne bucurăm de această mare realizare”.

Proiectul a fost implementat cu sprijinul Băncii Mondiale, autorităţilor raionale, locale şi al donatorilor. Valoarea investiţiei este de 14 milioane de lei. La liceul "Alexandru Agapie" din satul Pepeni învaţă circa 800 de elevi.
Similare
RECOMANDĂRI