Lilian Carp: Sistemul de alimentaţie a copiilor a rămas la fel din 2016
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lilian Carp: Sistemul de alimentaţie a copiilor a rămas la fel din 2016

Sistemul de alimentaţie a copiilor a rămas neschimbat din anul 2016, când a fost deschis un proces penal privind livrarea produselor expirate în şcoli şi grădiniţe. Astfel, copiii continuă să fie alimentaţi cu produse de proastă calitate. Este constatarea deputatului Fracţiunii PAS Blocul ACUM în Parlament Lilian Carp, făcută după concluziile Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) formulate în urma verificărilor efectuate în anul 2019.

„ANSA a recunoscut că copiii sunt hrăniţi în continuare cu mâncare de proastă calitate şi produse alimentare expirate. Din câte înţelegem, situaţia din 2016 nu a fost de învăţătură pentru nimeni şi nu a servit ca un punct de pornire spre reformarea acestui domeniu, dar a fost folosită doar ca mesaj pentru a acumula capital politic”, a declarat Lilian Carp.

Potrivit deputatului, actualmente nu se cunoaşte nimic despre dosarul din 2016 privind livrarea produselor expirate. „Puţin scandal, arestări, eliberări şi faptul că unii agenţi economici continuă să livreze produse alimentare aşa cum a fost până în 2016”. Lilian Carp, se întreabă de ce aceste întreprinderi nu sunt incluse în lista neagră?

Deputatul susţine că fenomenul livrării produselor alterate sau de proastă calitate continuă, chiar dacă actorii politici s-au schimbat, iar unii din ei fiind anterior şi aprigi critici ai problemei acum se află la „butoane” şi problema nu este rezolvată. „Statisticile sunt alarmate în privinţa sănătăţii copiilor din cauza alimentării de proastă calitate, fapt ce duce şi la creşterea intoxicaţiilor”, a spus acesta.

Pentru a rezolva problema alimentaţiei copiilor în şcoli şi grădiniţe, Guvernul, dar şi primarul general de Chişinău ar trebui să se apuce de muncă, consideră Lilian Carp. Potrivit lui, Direcţiile de educaţie trebuie să se ocupe de educaţie şi nu de alimentaţie, fiind necesară crearea unor întreprinderi specializate în ceea ce priveşte alimentarea copiilor.

Recent, ANSA a anunţat că pe parcursul anului 2019 au fost identificate, în mai multe instituţii de învăţământ din Chişinău, peşte cu paraziţi, legume păstrate în condiţii nepotrivite sau lapte şi ouă cu termenul de valabilitate expirat.
Similare
RECOMANDĂRI