Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Localnicii din Buţeni, Hînceşti, nemulţumiţi că lucrările de reparaţie a drumului din sat au fost întrerupte după două săptămâni de când au început

Localnicii din Buţeni, raionul Hînceşti, sunt nemulţumiţi că cei din consiliul raional au început să repare drumul din sat şi au întrerupt lucrările după două săptămâni. Oamenii spun că totul s-a făcut doar pentru campania electorală. Pe de altă parte, preşedintele raionului susţine că drumul e gata.

Lucrările de reparaţie a drumului care leagă satele Buţeni şi Fîrlădeni au început în noiembrie, chiar înainte de alegeri. Consiliul raional a cheltuit peste 700 de mii de lei.

"Cu zeci zile inainte de alegeri o iesti si o  fagaduit ca timp de 10 zile ei o sa faca tot, asfaltul o sa-l puna pana la inrtersectie, dar se vede ca nu s-au tinut de cuvant. Ei o facut numai pu agitatie electorala, o manjit ochii 2 zile aici, o rascolit pamutul ista tot. Nicu nu o terminat lucrarile si si s-o terminat alegerile si ei o terminat si lucrarile". 

Trebuiau reparaţi peste 300 de metri de drum, dar nu s-a făcut nici jumătate.  

"Au facut 120 de metri de drum si au plecat si dupa cum am inteles eu trebuia sa mearga pana la gardul cela, Si de acolo trebuia sa mai asteptam vreo 4 ani sa mai faca unul. Daca au stiut ca nu o avut bani trebuia sa nu-l starneasca tot, la noi era drumul facut normal, cu varianta alba trebuia sa-l lase asa".

Oamenii spun că nici lucrările nu sunt de calitate şi mai mult s-a stricat decât s-a reparat. 

"O turnat betonul, iac ai pus aicea si tot nu dupa tehnica, lumea  mai trece si vede. Macar sa ne il fi lasat asa cum a fost, daca o stiut ca nu se ajung bani, o trebuit pana unde ajung bani, pana acolo sa il faca, dar asa o facut glod si ii foarte anevoios de mers".

Nici primatul satului nu poate explica situaţia creată.  

ION HARBUZ primarul satului Buţeni: "Nu cunoastem cat urma sa faca, fiindca devizul de cheltuieli, eu nu l-am vazut. Prima nu a contractat cu antrenorul niciun contract de executare a lucrarilor. Întrebarea noastra este de ce s-a stricat daca se stia ca nu se ajung bani".

IURIE LEVINSCHI, preşedintele raionului Hînceşti: "S-a petrecut licitaţia, agentul economic a câştigat cu 711 mii şi iată de suma asta s-au făcut 140 de metri în beton, unde pe pantă cu rigolă şi 150 de metri în asfalt. Este dispoziţia preşedintelui de formare a comisiei la terminarea lucrărilor. Comisia trebuia să fie azi la recepţie, dar comisia dacă nu-i o să mă informeze care-i problema. Mâine îi hramul municipiului Hînceşti şi toţi angajaţii au cerut ca ziua să fie mai scurtă de asta posibil şi nu au ajuns până la Buţeni".

În satul Buţeni locuiesc peste 4000 de oameni. 
Similare
RECOMANDĂRI