Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locatarii nu îşi denunţă vecinii care folosesc ilegal butelii cu gaz în apartamente

Deşi ştiu că sunt în pericol, mulţi locuitori din Chişinău continuă să folosească ilegal buteliile cu gaz pentru a face economie la energie. Nici vecinii nu se grăbesc să-i denunţe, pentru că le este frică sau nu le pasă. În aceste condiţii, toţii trăiasc lângă nişte adevărate "bombe cu ceas".

Blocul din strada Sarmisegetusa 96 a fost dat în exploatare în 1987. Pentru că are 12 etaje, clădirea nu a fost conectată la gaze. Odata cu scumpirea energieie electrice, majoritatea locatarilor au apelat la buteliile cu gaz. Acestea însă pot fi folosite doar în spaţii ţi în condiţii speciale de Securitate.

Chiar dacă ştiu pericolul, nimeni nu este pregătit să recunoscă acest lucru şi nici să-şi denunţe vecinii. Preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Protecţia Consumatorului, care este şi administratorul blocului, susţine că a apelat atât la autorităţile centrale, cât şi la cele locale, dar fără rezultat.

Am încercat să vorbim cu locatarii. Puţini au vrut, însă, să comunice cu presa. Doamna Odobescu are o pensie de doar 1500 de lei. Cu greu face faţă facturilor la energia electrică, dar îi este frică să folosească butelia de gaz.

În aceeaşi situaţie este şi domana Coţiubinscaia, care achită cel puţin 300 de lei din pensie pentru plita electrică la care îşi pregăteşte mâncarea.

Totuşi am reuşit să găsim un locatar care recunoşte că foloseşte butelia de gaz, pe care o ţine la balcon. Petru Guţul spune că a încercat să conecteze pe timpuri clădirea la gaze naturale, dar nici până azi nu a primit o autorizaţie. Pentru că s-au pomenit într-o adevărată capcană, reprezentanţii asociaţiei "Protecţia Consumatorului" solicită autorităţilor să intervină de urgenţă. Până atunci nu le rămâne decât să se roage.

 
Similare
RECOMANDĂRI