Locatarii unui bloc din Chişinău, evacuaţi în urma unei scurgeri de gaze
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locatarii unui bloc din Chişinău, evacuaţi în urma unei scurgeri de gaze

Aproape 40 de persoane au fost evacuate aseară dintr-un bloc de locuit din strada Melestiu din Chişinău. Aceasta după ce a fost deteriorată o conductă subterană de alimentare cu gaz natural, creându-se o scurgere de gaze, care putea provoca o deflagraţie. Printre persoanele evacuate din blocul cu cinci niveluri erau şi şapte copii, transmite IPN.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că, potrivit primelor informaţii, deteriorarea conductei  s-a produs în jurul orei 20.00, după ce în apropierea blocului, la o distanţă de zece metri, mai mulţi muncitori au efectuat lucrări de foraj subteran. Se presupune că ei au deteriorat conducta de alimentare cu gaze, existând pericol iminent de explozie.

Primăria Chişinăului a anunţat că, pentru a efectua lucrări de reabilitare la reţeaua de gazoduct de presiune medie avariată, pe parcursul zilei de marţi va fi întreruptă livrarea de gaze naturale, pentru 211 consumatori de pe străzile Melestiu şi Odessa. Livrarea gazelor urmează să fie reluată către ora 13.00. Pentru mai multe detalii, cetăţenii pot apela la numărul (022) 22-22-67 – Dispeceratul central municipal sau la numărul: 904- Serviciul dispecerat SRL „Chişinău-Gaz”.
Similare
RECOMANDĂRI