Lucrările de construcţie a apeductului magistral Prut-Făleşti au fost finalizate
Sursa foto:madrm.gov.md Vizualizari:

Lucrările de construcţie a apeductului magistral Prut-Făleşti au fost finalizate

Lucrările de construcţie-montaj a apeductului magistral Prut-Făleşti,  cu o lungime de circa 18 km, au fost finalizate. Apa din râul Prut a ajuns la staţia de tratare a apei din oraşul Făleşti. Valoarea totală a lucrărilor a constituit circa 35,15 milioane de lei, banii fiind alocaţi din bugetul statului prin Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Construcţia apeductului a avut loc în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Asigurarea oraşului Făleşti cu apă din râul Prut 2”, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord,  iar recent,  avut loc recepţia la terminarea lucrărilor, în prezenţa autorităţilor locale, reprezentanţilor ADR Nord şi a agentului economic care a efectuat lucrările de construcţie.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat, în cadrul evenimentului, importanţa acestui proiect vital atât pentru oraşul Făleşti, cât şi pentru localităţile din raion. „Lucrările prevăzute în devize au fost executate în volumele şi termenii stabiliţi în contract. Următorul obiectiv este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor oraşului Făleşti. Acest lucru urmează să fie realizat în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană”, a menţionat şefa ADR Nord. Totodată, directorul ADR Nord a menţionat că obiectivul de a aduce apa potabilă în casele cetăţenilor este un important domeniu de intervenţie atât la nivel regional, cât şi la nivel naţional.

Prin realizarea acestui proiect de dezvoltare regională s-a urmărit crearea soluţiilor locale şi regionale pe termen mediu şi lung pentru asigurarea cu apă potabilă din râul Prut a locuitorilor oraşului Făleşti, contribuind astfel la dezvoltarea economică, protecţia mediului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. În perspectivă, proiectul prevede crearea condiţiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localităţi din raionul Făleşti şi 5 localităţi din raioanele Ungheni şi Glodeni.

Lucrările de construcţie-montaj a vechiului sistem de alimentare cu apă din râul Prut a localităţilor din raionul Făleşti au demarat în anul 1984. Până în prezent, în acest sistem au fost investiţi peste 100 milioane de lei. Noul apeduct Prut-Făleşti, reconstruit în cadrul noului proiect implementat de ADR Nord, are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă întreg raionul Făleşti.

Similare
RECOMANDĂRI