Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe familii din satul Roşu, Cahul, se plâng de mizeria de la abatorul din apropiere

Viaţă de coşmar pentru localnicii unui bloc din satul Roşu, raionul Cahul. De mai bine de 10 ani, la nici 40 de metri de clădire, funcţionează o fermă şi un abator. Pe lângă mirosul insuportabil, oamenii sunt treziţi în fiecare noapte de zgomotul animalelor sacrificate.

La această mini-fermă din satul Roşu, raionul Cahul, sunt peste 200 de capete de porci şi vite. Afacerea a devenit, însă, coşmarul mai multor familii. Mica fermă este amplasată la o distanţă de doar 35 de metri de blocul în care locuiesc. Oamenii spun că nu mai suportă mirosul înţepător ce vine de la fermă, dar şi zgomotele pe care le fac animalele sacrificate.
 
Primarul localităţii spune că a încercat să găsească o soluţie, inclusiv prin diverse instanţe, dar fără rezultat. Ferma şi abatorul nu au autorizaţie pentru activitate, dar acolo se lucreaza non-stop.
 
„Niciodata nu i-am dat autorizaţie, am avut discuţii. Am rugat să caute loc, ceea ce nu a vrut pentru ca e proprietate privata”, explică Nicolae Savilenco, primarul satului Roşu, Cahul.
 
Proprietarul abatorului ilegal nu a fost de găsit pentru a răspunde acuzaţiilor.
Similare
RECOMANDĂRI