Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe mămici s-au mobilizat pentru a ajuta bebeluşul abandonat în scara unui bloc de locuit de pe strada Ştefan cel Mare din Chişinău

Cazul fetiţei care a fost abandonată în scara unui bloc de locuit de pe strada Ştefan cel Mare  din Chişinău a sensibilizat multă lume. Sunt mămici care s-au oferit să adopte bebeluşul, chiar dacă procedura nu este tocmai simplă. Între timp, şi alte mămici s-au mobilizat pentru a ajuta nou-născutul. Responsabiili de la Direcţia municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului spun că momentan se caută cea mai eficientă formă de protecţie a bebeluşului.

ZINAIDA MICLEUŞEANU, şef de direcţie, Protecţia Drepturilor Copilului: „Am contactat colaboratorii spitalului unde este internat copilul. Ea este într-o stare satisfăcătoare. Urmează să contactăm cu ei ca să identificam cea mai eficientă formă de protecţie pentru copilul respectiv.”

Poliţia capitalei nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne spune dacă a fost găsită mama bebeluşului sau pentru a ne oferi mai multe detalii. Între timp, cazul bebeluşului abandonat a mobilizat mai multe mămici. Unele dintre ele i-au pregătit haine, iar alte mămici sunt gata chiar să ia bebeluşul acasă şi să-l îngrijească.

DOINA PANTAZ, mamă: „Dacă se poate, aş putea lua fetiţa la mine. În caz că e voie, pentru că ştiu că nu se permite aşa ceva. Pot să o îngrijesc cât este nevoie, pentru că ştiu cum este prin spital, stau săracii şi nimeni nu are grijă de ei”.

Chiar dacă procedura de adopţie este anevoioasă şi de durată, unele mămici s-au oferit să adopte bebeluşul abandonat. Ba mai mult, în urma cazului, pe facebook a fost creat şi un grup numit "Vreau să înfiez", unde unele mamele pot interacţiona direct.

DOINA PANTAZ, mamă: „Multe mămici mi-au scris că chiar vor să-l înfieze, dar ştiu că este o procedură mai complicată.  Trebuie să o găsească pe mama, timp de 6 luni urmează să se decidă dacă se dezice de drepturile părinteşti, după asta sunt întrebate rudele”.

Sâmbătă seară, un bebeluş care are în jur de 2 săptămâni a fost găsit abandonat în scara unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare din Chişinău. Poliţia a fost alertată de o locatară a blocului care a auzit plânsul bebeluşului. Fetiţa a fost transportată la spitalul municipal nr.1. pentru îngrijiri. Momentan ea se simte bine şi este hrănită artificial. Deocamdată, bebeluşul râmâne internat, până se va găsi o soluţie.
Similare
RECOMANDĂRI