Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De la 1 ianuarie 2020, facturile la energia electrică vor arăta altfel pentru 70% din populaţia Republicii Moldova

De la 1 ianuarie 2020, facturile la energia electrică vor arăta altfel pentru 70% din populaţia Republicii Moldova. Asta pentru că una dintre cele mai mari companii energetice din ţară şi-a schimbat denumirea - Gas Natural Fenosa devine Premier Energy. Noua identitate aparţine companiei din România cu aceeaşi denumire, controlată de holdingul EMMA Capital din Cehia care, anul acesta, a devenit acţionarul majoritar la Gas Natural Fenosa.

Schimbările operate de noii acţionari ai companiei se vor limita la modificarea numelui şi a imaginii mărcii. Conducerea va rămâne aceeaşi, la fel serviciile şi tarifele.
 
Pentru perioada următoare, firma îşi propune să aducă modelul de business din România în Republica Moldova, iar, pe termen lung, vrea să se orienteze spre energia regenerabilă.
 
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică salută aceste schimbări, dar spun că în discuţiile pe care le-au avut cu investitorii le-au pus în vedere ce ar trebui să facă mai bine, de acum încolo.
 
Întrebaţi de jurnalişti, investitorii cehi au refuzat să spună la ce sumă se vor ridica investiţiile din Republica Moldova.
 
Prezent la lansarea noului brand, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Mihalko, a urat bun-venit investitorilor şi a declarat că va monitoriza cu atenţie situaţia din sectorul energetic.
 
Gas Natural Fenosa, care a devenit Premier Energy, are o cifră de afaceri de circa şase miliarde lei, fiind una dintre cele mai mari companii din Republica Moldova care oferă servicii pentru 900 de mii de consumatori din centrul şi sudul ţării.
Similare
RECOMANDĂRI