VIDEO. Mamă şi fiu, reţinuţi pentru omor. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi omorât pe concubinul femeii
Sursa foto:Captură video Vizualizari:

VIDEO. Mamă şi fiu, reţinuţi pentru omor. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi omorât pe concubinul femeii

O femeie în vârstă de 47 de ani şi fiul acesteia de 25 de ani, locuitori ai raionului Râşcani, au fost reţinuţi ieri, 27 februarie, fiind suspectaţi că ar fi omorât pe concubinul femeii, al cărui cadavru l-au îngropat în grădina casei în care locuiau cu chirie.

Pe adresa Inspectoratului Naţional de Investigaţii, a parvenit o informaţie operativă precum că, în comuna Drăsliceni, raionul Criuleni, a fost săvârşit un omor, iar cadavrul a fost îngropat în grădina casei unde locuia victima, se arată într-un comuni9cat al Inspectoratului General de Poliţie.
 
În scopul verificării veridicităţii informaţiei, poliţiştii au iniţiat şi efectuat măsuri speciale de investigaţie, care au stabilit că o familie a închiriat o casă în localitatea Drăsliceni,  raionul Criuleni, unde au locuit timp de şase luni.
 
În luna ianuarie 2020,  urmare a unui conflict iscat între concubini, femeia, împreună cu feciorul său, i-au aplicat bărbatului multiple lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, după care l-au abandonat legat de mâini şi de picioare.

 A doua zi, suspecţii, în scopul ascunderii urmelor, au dus cadavrul în beci pentru câteva zile. Ulterior, l-au îngropat  în spatele casei.
 
Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie efectuate de ofiţerii Direcţiei crime grave ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu cei ai organului de  urmărire penală a IGP, procurorii PCCOCS, cu suportul Centrului Tehnico Criminalistic şi Expertize Judiciare, cadavrul a fost depistat şi exhumat, iar principalii suspecţi reţinuţi. Audiaţi de poliţie, suspecţii îşi recunosc vina în comiterea omorului.


 
Actualmente, femeia şi fiul acesteia au fost reţinuţi pentru 72 de ore.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 145 alin.(2) Cod Penal al RM ,,Omor intenţionat”. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI